Pasta med Salsiccia och Chilicheese-sås…
Underbara härliga sommar! Men matlusten är inte på topp och man kräver inte mycket i den 30-gradiga värmen. Inte jag i alla fall. 🙂 Efter att ha ätit en massa goda sallader vecka in och ut så hade jag en sån längtan efter kolhydrater så häromdagen lagade jag en enkel pasta à la kylskåpsrensning. 🙂
Pasta med variation
Pasta är precis som sallad en sådan där rätt som går att variera i all oändlighet. Det är bara fantasin som sätter gränser. När jag dök in i kylskåpet hittade jag färsk Salsiccia som jag köpt på Lidl. Min man älskar jalapenos så det blev en av smaksättarna i pastasåsen. Sen gjorde jag en chili cheese sås baserad på en vit béchamelsås som jag tillsatte alla ingredienser i. En väldigt enkel men god pastarätt för den som gillar lite sting i maten. 😛
Recept till 4 portioner Tid: ca 30 min
- 4 st Salsiccia korvar
- 1 dl hackad jalapeno
- 1 gul lök
- Spaghetti
- Chili Cheese sås
- 50 g smör
- 2-3 msk mjöl
- 3,5 dl mjölk
- 2 dl riven lagrad cheddarost
- salt
- grov svartpeppar
- Tillbehör
- Riven Parmesan
Gör så här
- Skär korven i bitar och hacka, jalapenos och lök.
- Smält smöret men låt det inte brynas.
- Tillsätt mjölet och vispa ihop bottenredningen utan att bränna den.
- Tillsätt mjölken och vispa. Sänk värmen.
- Vänd ner riven cheddarost och låt smälta under omrörning.
- Låt såsen sjuda ca 20 min på låg värme. Vispa då och då.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Stek korv, lök och jalapenos.
- Häll ner allt i såsen och låt sjuda 5 minuter till.
- Koka pastan ”al dente” under tiden.
- Häll över såsen i en stekpanna.
- När pastan är klar vänd ner denna i såsen och rör om.
- Servera med riven parmesan.
Fler av mina goda pastarätter hittar ni här!