Högrevssoppa…

Nystart

Första receptet för 2018 och jag skäms nästan för min inaktivitet på bloggen men det har varit fullt upp med kockjobb och annat, vilket gör att matlagningen hemma blivit lidande. Jag ska försöka att att vara lite mer aktiv i år men det är inget löfte. Hur som helst, 2017 blev ett fullspäckat år med kockjobb och året avslutade jag med en härlig semester i USA så nu är jag tillbaka med ny energi och ser fram emot ett lika fullspäckat 2018. 🙂

Nätverkande sopplunch

Som många vet så jobbar jag 100% på Telekonsult i Växjö där jag jobbar med försäljning. En gång i månaden har vi nätverkande sopplunch i vår företagsbutik, en sorts kundvård och nätverksträff där vi bjuder på soppa och Linas Kök har fått äran att leverera soppan. Den första sopplunchen för i år gick av stapeln den 25 Januari och då bjöd jag på en matig högrevssoppa som blev väldigt uppskattad. Själv älskar jag matiga soppor som man står sig länge på.

Recept

Ingredienser till 8 portioner     Tid: ca 2 timmar

  • Till långkoket
  • 800 g högrev
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 2 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 3 dl rött vin
  • kalvfond och vatten
  • Till soppan
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 potatisar
  • 1 burk passerade tomater av god kvalité (400g)
  • 1 glasburk Felix Petit Pois (gröna ärtor)
  • salt
  • en skvätt balsamvinäger
  1. Börja med att skära köttet i fina tärningar och skär morot, palsternacka och lök i grova bitar.
  2. Lägg alla ingredienser till långkoket i en gryta eller en tryckkokare. Häll på vin och vatten så att allt täcks i grytan.
  3. Koka upp och låt köttet koka långsamt under lock så det blir mört. Ca 1,5 timma i vanlig gryta alt. 20 min i tryckkokare.
  4. När långkoket är klart, sila buljongen i en annan gryta och separera köttet från dom kokta grönsakerna och lägg ner i buljongen.
  5. Förbered innehållet till soppan. Skär morötter, palsternacka och potatis i tärningar och tillsätt detta i soppan.
  6. Tillsätt tomatsås och kalvfond.
  7. Låt koka upp och sjud under lock tills grönsakerna är klara. Ca 20 min.
  8. Smaka av med salt och lite balsamvinäger.
  9. Till sist häller du i ärtorna (med spadet) då dessa inte ska koka utan bara värmas

Bon appetit 😛

Fler recept på soppa hittar du här!

 

 

 

 

Bilder från vår senaste semester i USA där jag tankade ny energi inför 2018. Bilderna är från Valley of Fire, Nevada, Grand Canyon, Nevada och Key West, Florida. <3

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot