Grillad Sea Bream…

Grillad fisk är något av det bästa jag vet och när vi är i Spanien eller runt medelhavet så beställer jag alltid in grillad fisk om det erbjuds på menyn. Man blir aldrig besviken, även om man får sitta och pilla bort lite ben så är det fantastisk mat. 😛 Det är lätt mat att äta men det är även lätt mat att laga, bara man har koll på tiden. Fisk när den är som bäst!

Hemma i Växjö där jag bor har vi inte tillgång till havet utan får nöja oss med fiskbilen men de erbjuder ett antal fina färska fiskar för den som önskar och just den här fisken är dessutom väldigt prisvärd. Till fisken serverar jag så enkla tillbehör som möjligt så man får rena smaker och verkligen känna att fisken är huvudingrediensen.

Tomat och vit fisk är en ljuvlig kombo. Likaväl som man kan laga en god tomatsås av smakrika tomater och servera tillsammans med lite dillslungad delikatesspotatis så kan man slå ihop tomat, lök och potatis, som jag gjort i detta recept. Det blir fantastiskt gott. Av olivoljan och smöret så blir det även lite tomatsås i blandningen. Fler av mina grillrecept finner ni här!

Recept

Ingredienser till 2 personer     Tid: ca 30 min

  • 2 st färska Sea Bream á 500 g (färdigrensade)
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • Potatis och tomatblandning
  • 10 st delikatesspotatis
  • 8 st smakrika cocktailtomater på kvist
  • 4 schalottenlökar
  • 2 solo vitlökar
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt
  • Dill
  • Tillbehör
  • 50 g brynt smör
  • Grillad sparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered grillen.
  2. Dela potatisen och koka den klar i saltat vatten.
  3. Dela löken, vitlöken och tomaterna och lägg i en ugnsfast form.
  4. Ringla över olivolja.
  5. Stek grönsakerna i ugn ca 15 minuter. Rör om då och då. (under tiden lagar du fisken)
  6. När potatisen är klar tillsätter du dem med grönsakerna och låt steka i ugn ytterligare 5 minuter och tillsätt en klick smör.
  7. Garnera med hackad dill.

Grillad Fisk

  1. Värm upp grillen till 200 grader om du har termometer på grillen.
  2. Lägg 2 skivor citron och lite dill inuti fisken och pensla på lite olivolja.
  3. Lägg fisken i ett fiskgaller och grilla fisken runtom i 200 grader ca 15 minuter.
  4. Låt vila 5 min innan servering.
  5. Smällt smör i en kastrull och låt brynas.
  6. Servera fisken med potatisblandningen och brynt smör.

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot