Oxfilé Yakiniku Style…

I helgen som gick fick vi verkligen njuta av strålande väder och jag kunde t o m sitta i min bikini på altanen. Ja, det är sant! I min solhörna är det i stort sett alltid lä och när solen ligger på blir där riktigt varmt, speciellt nu när solen äntligen börjar värma. Lite knasigt ser det säkert ut för utanför trädgården går det förbi folk med både mössor och vantar på. Hur som helst så är det underbart att våren äntligen är på väg. Det är min absolut favorit årstid. 🙂 Två kockuppdrag avlöpte varandra förra veckan och det blev lite oxfilé över som jag lagade en god japansk rätt av i söndags. En superenkel rätt att laga som inte kräver mycket tid alls, förutom att den ska marineras några timmar innan den wokas.

Recept

Ingredienser till 4 portioner      Tid: ca 20 min + 2 timmar marinering

  • 600 g oxfilé
  • 2 stora schalottenlökar
  • 1 solo vitlök
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk Yakinikusås (finns färdig att köpa i välsorterade affärer)
  • Riven ingefära efter smak
  • honung efter smak
  • salt och peppar
  • Tillbehör
  • Kokt basmatiris
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Skär oxfilén i 5 mm strimlor.
  2. Blanda allt till marinaden och lägg i köttet.
  3. Låt marineras 2 timmar.
  4. Koka riset och låt varmhållas medan du wokar köttet
  5. Hetta upp en wokpanna.
  6. Häll i köttet och marianden.
  7. Woka ca 2 minuter.
  8. Rosta sesamfröna i torr panna.
  9. Servera med Oxfilén med riset och toppa med sesamfrön.

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot