Bolognese på tärnat högrev…

Nu har det redan gått en vecka sedan jag hade min roliga födelsedagsfest hemma med spansk afton som tema. Tio av våra närmsta vänner hade jag bjudit hem och jag blev firad med både fin sång och fina presenter. Under kvällen bjöd jag på Paella som jag lagade ute på altanen på min stora Paella-panna men medan den stod och puttrade bjöd jag även på tapas och Sangria. Det blev en hellyckad kväll med massor av skratt, musik och skön stämning och de sista gästerna gick inte hem förrän halv 4. Tack kära vänner för en oförglömlig kväll <3 Recept på min Paella hittar du här. 😛

Visste du att du kan hyra mig som trädgårdskock till ett större sällskap med Spansk Afton som tema? Läs mer om det här! I veckan satte jag ihop ett nytt underbart gott recept på Bolognese av tärnat högrev. Denna rätten kräver sin tid då köttet ska vara mört så laga den helst dagen innan ni ska äta den.

Recept

Ingredienser till 6 portioner     Tid: 60-120 min beroende på kokmetod

  • 800 g högrev
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 2 solo vitlök
  • 2 lagerblad
  • 3 dl rött vin
  • 1 liter vatten
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • salt
  • peppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 2 burkar Muttii krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 5 dl buljong från långkoket
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt
  • smör
  • olivolja
  • Tillbehör
  • Riven parmesanost

Gör så här

  1. Skär köttet i små fina tärningar
  2. Lägg köttet i en gryta/tryckkokare tillsammans med grovt skurna grönsaker och kryddor.
  3. Tillsätt vin, vatten och oxfond.
  4. Koka upp under lock och låt sjuda i 1-1,5 timma alt 20 minuter i tryckkokare.
  5. Under tiden köttet kokar gör du tomatsåsen
  6. Hacka lök, vitlök och basilika och fräs alltsammans i smör utan att få färg.
  7. Tillsätt resten och låt sjuda på låg värme. Rör om då och då.
  8. Smaka av med salt
  9. När köttet är klart, plocka ur det ur grytan och lägg ner i tomatsåsen.
  10. Sila buljongen och häll i 5 dl i tomatsåsen.
  11. Låt allt koka upp och sjuda i ca 30 minuter till. Smaka av med salt.
  12. Ringla till sist över olivolja.
  13. Servera till pasta al dente och riven parmesanost.

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot