Crispy Chicken Wings…

Chickenwings är något av en favorit och när mannen och jag reser till USA så äter vi det ofta och mycket, speciellt när vi är på Daytona Bikeweek eller nere i vårt älskade Key West. 😛  I USA serveras dem alltid med selleri och en blue cheese dip. Sen väljer man om man vill ha dem naturella eller vända i en stark chilisås eller bbq-sås. Jag gillar dem naturellt friterade och att man sedan har olika såser att dippa dem i, annars kan det bli lite kladdigt att äta. :-)Tyvärr hittar man inte så stora kycklingvingar i affären här hemma om man jämför dem man får i USA. Därför föredrar jag att steka dem i ugnen i stället för att fritera dem, vilket gör dem ganska torra. Detta är en perfekt rätt till fredagsmyset och den är dessutom hälsosam om man bortser från de goda såserna 😉

Ingredienser till 2 personer  Tid: ca 120 min varav 80 min i ugnen

  • 20 st kycklingvingar
  • 2 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Honungsdip
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soya
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 pressad solo vitlök (2 vitlöksklyftor)
  • Blue Cheese dip
  • 50 g mögelost
  • 2 dl smetana
  • Tillbehör
  • Blekselleri i stavar
  • BBQ-sås
  1. Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
  2. Torka vingarna med lite hushållspapper.
  3. Dela kycklingvingarna och lägg dem i en 3 liters plastpåse.
  4. Blanda bakpulver och salt och häll ner i påsen.
  5. Förslut påsen och blanda runt.
  6. Lägg ett ugnsgaller på en plåt som är täckt med folie.
  7. Lägg vingarna på gallret och ställ in mitt i ugnen.
  8. Stek dem på låg värme i 30 minuter.
  9. Höj värmen till 220 grader och flytta upp gallret.
  10. Stek dem ytterligare 50 min tills de är gyllenbruna, krispiga och genomstekta.
  11. Servera med selleristavar och dipsåserna

chickenwings2-1 chickenwings3-1

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot