Spaghetti Bolognese…

Denna helgen kockade jag för ett glatt gäng killar på en svensexa i stan så därför gjorde jag det lätt för mig till lunch och lagade en god Bolognese innan det var dags att bege sig till festen. 😛 Jag vet inte hur många varianter jag har på köttfärssås och man kan ju variera i det oändliga om man så vill. Denna är i alla fall en av mina favoriter och hemligheten är rött vin. Vinet ger en mustighet och en god syra i bolognesen, vilket jag älskar. Jag låter den stå och sjuda i minst 40 minuter för att krama ur alla smaker i kryddsättningen. Sen ska den svalna något för att smaka bäst. Ännu godare blir den om den får stå över natten. Fler varianter på bolognese hittar du här!

Ingredienser till 4 personer

Tid: 60 min

  • 600 g nötfärs (helst högrevsfärs)
  • 1 stor gul lök
  • 1 solo vitlök
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 dl rött vin
  • 3 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater av fin sort
  • 3 msk ketchup eller chilisås
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • Tillbehör
  • Riven parmesanost
  • Ketchup
  1. Finhacka lök, vitlök och basilika.
  2. Fräs allt i smör utan att det får färg.
  3. Tillsätt färsen och fräs tills den är genom stekt.
  4. Tillsätt resten och låt puttra under lock på svag värme i ca 40 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och vänd ner 1 dl riven parmesanost 5 min innan servering samt låt svalna medan du kokar pastan.

SpaghettiBolognese2-1

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot