Möra Hallongrottor…

Hallongrottor är min absoluta favoritkaka och jag har ätit många genom åren. Denna veckan bakade jag en liten sats för att ha till kvällsfikat. Detta är ett av de bättre recepten på hallongrottor som jag bakat. En del jag bakat har blivit platta, en del lite torra men dessa är bara helt ljuvliga och sååå möra. Sylten jag använder har min mamma gjort och det är en blandning på hallon och tayberry, vilken är underbart god. Sylten gör halva kakan så se till att köpa en fin hallonsylt eller gör den själv för att slippa den konstgjorda smaken som många köpta sylter har. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och njuta ev en liten hallongrotta. 😛 Fler av mina goda sötsaker hittar ni här!

Ingredienser till 12 st medelstora kakor

Tid: ca 30 min

  • Mördeg
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk äkta vanilj (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • Hallonsylt
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare
  3. Tillsätt smöret och blanda tills det blir en deg
  4. Ta upp degen arbeta ihop och gör en rulle
  5. Skär ut 12 bitar
  6. Rulla bollar och tryck en fördjupning med tummen
  7. Fyll med hallonsylt
  8. Grädda mitt i ugn 10-12 minuter
  9. Låt svalna

Källa: Vår kokbok

Hallongrotta1-1Hallongrotta2-1

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot