Äppelpaj med Kokos…

Rockkonserterna har avlöst varandra de senaste helgerna, först 4 dagar på Sweden Rock festival och nu senast Iron Maiden på Ullevi i Göteborg. Därav att matlagningen blivit lite lidande. Men igår på vägen hem från Göteborg satt vi i bilen och pratade om vad vi skulle äta till kvällen och en av våra vänner som var med skulle absolut äta äppelpaj, vilket jag älskar så jag bestämde mig för att laga en sats till kvällskaffet. Denna pajen bjöd jag även på när vi var i USA i mars och den blev omtyckt och alla blev överraskade att kokos passade så bra till äpplen. Kokosen gör oxå att den blir krispig och god. Fler av mina goda desserter hittar ni här. 😛

Ingredienser till  6-8 portioner Tid: 40 minuter

  • 6 äpplen
  • 100 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl rågad mjöl
  • 1,5 dl riven kokos
  • 2 tsk kanel
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och skär äpplena i bitar
  3. Lägg äppelbitarna i en smord ugnsfast form
  4. Strö kanel över äpplena och vänd runt dem väl
  5. Blanda smör, socker, kokos och mjöl i en matberedare tills det blir smuligt
  6. Strö över smulet över äpplena och grädda mitt i ugn 25-30 minuter.
  7. Servera med vaniljsås

 

Äppelpaj2-1Äppelpaj1-1

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot