Getostcheesecake…

Denna helgen hade Linas Kök kockuppehåll och i stället åkte jag upp till min familj i Floda, utanför Göteborg. Men som vanligt har jag svårt att hålla mig från köket så det blir oftast jag som lagar mat när jag är och hälsar på. 😉 Jag hade med mig ingredienser då planen var att labba med lite nya rätter som jag ska erbjuda på min meny till mina kockuppdrag…och så blev det. 🙂 Min mamma och min syster med familj blev alltså bedömare av rätten vilken de gav ett mycket bra betyg. Denna lilla getostcheesecake blev pricken över i:et och var en riktig smakhöjare till lammet, rödvinssåsen och mina glaserade rödbetor. Inspirationen kommer från en av mina gamla kokböcker från Systembolaget. 🙂

Lammytterfilé med getostcheesecake, ”berusade” potatisar, glaserade rödbetor och en kraftig rosmarindoftande rödvinssås. Här bjuder jag på receptet på getostcheesecake

Ingredienser till 4 st cheesecake

Tid: ca 50 min

  • 150 g getost (Chevre)
  • 3 dl grädde
  • 3 äggvitor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk maizenamjöl, utrört i lite vatten
  • salt
  • peppar
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Skär bort det vita möglet från getosten.
  3. Värm upp grädden i en kastrull.
  4. Tillsätt osten, rosmarin och pressad vitlök. Vispa tills osten smällt.
  5. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar.
  6. Låt svalna till fingervarmt.
  7. Vispa ner maizenamjölet.
  8. Tillsätt äggvitor. Blanda väl.
  9. Sila blandningen i en kanna.
  10. Fördela smeten i ugnsfasta formar.
  11. Ställ formarna på en plåt med vattenbad.
  12. Grädda mitt i ugn ca 40 minuter eller tills de stelnat och fått fin färg

Getcheesecake1-1

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot