Limepannacotta med Passionsfrukt…

I fredags hade Linas Kök åter igen ett kockuppdrag. Direkt efter jobbet åkte jag hem och packade mina kocklådor och begav mig till min kund som bodde ett stenkast från mig. Smidigt och bra. 🙂 Denna gången var det ett 60-års kalas och modern som fyllde år visste varken att jag skulle vara där eller att hennes barn och barnbarn som bodde utanför stan skulle vara på plats. Snacka om att hon blev överraskad och glad. 🙂 Kvällen blev med andra ord väldigt lyckad på alla sätt och vis och dom tyckte min mat var mycket god. 🙂 Till dessert hade de valt limepannacotta som jag hade förberett dagen innan. En sötsyrlig variant som jag själv föredrar. Allt gick kanon och ingen är gladare än jag när kunderna är nöjda och när jag får applåder innan jag lämnar. 🙂 När jag kom hem märkte jag att mina räkskal som jag hade till mig till min hummerfond hade vält ut i bilen så nu 3 dagar efteråt luktar det soptipp i min bil. Jag har försökt rengöra på alla sätt och vis så idag slängde jag helt enkelt ut mattan i bagaget för att få ut lukten. Usch och fy för räkskal i bilen 🙁 Som tur var blev det en pannacotta över som jag kunde gotta mig med till kaffet på kvällen. Gillar du lime och vill du ha tips på fler goda desserter så kolla in min goda limemousse. 😛

Ingredienser till 8 st

Tid: 20 min samt ca 3 timmar för att stelna

  • 10 dl grädde
  • 5 gelatinblad
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk äkta vanilj (från vaniljstång eller vaniljpulver)
  • 2 st lime (skal och saft)
  • 2 st passionsfrukt
  • Topping
  • 4 passionsfrukter
  • 2 gelatinblad
  • 8 msk vatten
  • 4 msk socker
  1. Blötlägg gelatinbladen
  2. Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker, vanilj, lime och passionsfrukt.
  3. Koka upp grädden
  4. Krama ur vätskan ur gelatinet och låt smälta ner i grädden
  5. Låt sjua 5 minuter
  6. Ställ åt sidan och låt grädden svalna i ca 30 minuter
  7. Sila grädden från skal och kärnor
  8. Häll grädden i skålar och ställ in i kylen i minst 2 timmar
  9. Pannacottan måste ha stelnat innan man tillsätter toppingen
  10. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter
  11. Häll vatten, socker och passionsfrukt i en kastrull.
  12. Koka upp och tillsätt gelatinbladen så de smälter ner i blandningen
  13. Fördela blandningen över pannacottan och låt stelna i kylen ca 30 min

Limepannacotta1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Limepannacotta3-1

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot