Västkustsallad…

Igår kväll hade vi räkfrossa hemma. 😛 Det var bra pris på färska räkor denna veckan så jag köpte ett kilo i fiskbilen som står utanför Maxi i Växjö. På dem gjorde jag en fräsch Västkustsallad likt den som vi ofta åt på fredagskvällarna när jag bodde hemma. Inspirationen till denna salladen fick mamma när vi var i Marbella för många herrans år sedan. Jag var nog inte mer än 3 år så jag har inga direkta minnen av salladen men en sak är säker att jag älskar den och lagar den ganska ofta själv. Kan dock tänka mig att den smakade sjukt gott nere i Spanien och i stället för Surimi så hade man säkert riktigt krabbkött i den. Vill man ha mer ”hav” i den så kan man även tillsätta musslor. Nu ska jag sätta mig i solen med en tallrik sallad som blev över från igår och njuta en liten stund. Ha en go helg alla matglada! 🙂

Ingredienser till 4 personer

Tid: ca 40 minuter

 • 1 Kg färska räkor (ca 400 g skalade)
 • 1/2 burk surimi
 • 1 huvud Roman sallad
 • 200 g Findus frysta gröna ärtor
 • 1 knippe sparris
 • 10 cocktailtomater
 • 1/2 gurka
 • 4 medium kokta ägg
 • Dressing
 • 2 schalottenlökar
 • 1 pressad vitlök (kan uteslutas)
 • 3 msk olivolja
 • 2 msk vit balsamvinäger
 • salt
 • peppar

Börja med dressingen. Hacka löken och blanda med olja, vinäger, salt och peppar i en stor salladsskål. Låt stå och dra till sig medan du skalar räkorna. Tina ärtorna genom att låta dem ligga i vatten. Sila av vattnet när det tinat upp. Strimla sallad, gurka och tomat. Koka upp vatten. Ta bort grytan från plattan och blanchera sparrisen 2 minuter. Häll iskallt vatten på sparrisen och låt rinna av. Blanda ihop allt med dressingen och garnera med ägghalvor. Servera salladen med rostad Ciabatta.

Västkustsallad1-1 Västkustsallad3-1 Västkustsallad4-1

 

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot