Arombiff på Högrev…

Hösten för mig innebär en massa god mat och rustik sådan. Det finns ju inget bättre än vällagad husman och långkok av olika slag. 😛 I fredags kväll festade vi till det med arombiff. En sådan enkel rätt men såå god. Arombiffarna gjorde jag på fin högrevsfärs vilket ger dem en jättegod smak. Färsen smaksatte jag med färska örter, lök, vitlök och mycket salt och peppar. En regel om du ska få bra smak på färs är att smeten man smaksätter med nästan ska smaka översaltad. Då vet man att färsen kommer få bra smak och inte menlös som jag oftast tycker köttbullar och biffar är på restaurang.

Ingredienser till 4 portioner

Tid: ca 50 min

  • 500 g högrevsfärs
  • Smaksättning
  • 1 stor gul lök
  • 1 solo vitlök alt. 3 klyftor
  • 1 ägg
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 kruka timjan
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • socker
  • Tillbehör
  • Ugnsstekt potatis
  • Gräddsås på stekskyn
  • Sallad
  1. Mixa allt till smaksättningen i en matberedare.
  2. Häll över smeten i en stor skål och tillsätt färsen.
  3. Arbeta ihop och forma 4 st platta arombiffar och stek runt om i smör.
  4. Deglasera pannan med 1 dl vatten och häll stekskyn i en annan gryta.
  5. Tillsätt grädde, lite soja, grönpeppar och gör en god gräddsås.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med ugnsstekt potatis, gräddsås och en fräsch grönsallad.

Arombiff8-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arombiff4-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot