Havrekex…

Idag blev det bakning efter jobbet vilket var längesen. Jag är väldigt svag för kakor så det blev ett gäng havrekex helt enkelt. 😛 Kexen kan ätas både som en kaka eller serveras med ost, t ex Chevré eller en god grönmögelost typ St Agur. Kexen är inte jättesöta vilket gör dom extra goda att servera till ost. Man kan även tillsätta russin eller korinter om man vill ha kexet mer som en kaka till kaffet, vilket oxå är mumma. På onsdagar har jag och min väninna tjejkväll och innan vi bänkar oss framför tv:n med en varm kopp te så brukar vi ta en powerwalk runt Växjösjön. Efter promenaden runt sjön kunde vi lätt unna oss ett kex med Chevréost. 🙂

Ingredienser till ca 20 st kex

Tid: 20 min

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa först ihop havregryn, mjöl, socker och jäsmedel i en matberedare.
  3. Tillsätt smör och vatten och mixa ihop degen.
  4. Arbeta klart degen på bakbordet.
  5. Gör en rulle och skär i bitar.
  6. Forma runda kex och lägg på bakplåtspapper.
  7. Grädda i ugnen ca 10 min eller tills de fått lite färg.
  8. Servera med t ex Chevré eller en mögelost samt fikonsylt.

Havrekex1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havrekex2-1

 

 

 

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot