Wrap med Äppelsallad och Lax…

Luncherna fortsätter att gå i lax och salladens tecken. Det är både fräscht och lättlagat vilket jag gillar. Lax och äpple går väldigt bra ihop och en senapsdressing lyfter salladen desto mer. Hemma hos oss älskar vi senap och sist jag gjorde fint i kylen konstaterade jag att vi hade omkring 20 olika senapssorter att välja mellan. 😀 En av mina favoriter är Stensåkra senap. Den är grovkornig och sötstark så den passar perfekt i en dressing till just äppelsallad.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g laxfilé med skinn
  • salt
  • dill
  • 1 huvud romansallad
  • 1 rött äpple av söt sort
  • 1 röd lök
  • Dressing
  • 2 msk Stensåkra Senap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • 1-1,5 dl rapsolja
  • Tillbehör
  • Tortilla wrap
  1. Salta laxen och stek hårt i 2 minuter med skinnet neråt i rikligt med smör. Vänd fisken och stek 1 minut på andra sidan.
  2. Klipp lite dill över laxen och lägg ett lock över pannan och låt fisken vila medan du gör salladen.
  3. Skär sallad, äpple, lök och häll ner i en skål.
  4. Blanda senap, vinäger i en skål och smaka av med salt.
  5. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När du fått en majonnäsliknande dressing är den klar.
  6. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
  7. Fyll en tortillawrap med sallad och lax.
  8. Är och njut! 🙂

Äppelsallad3-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot