Key Lime Pie…

Key Lime Pie – Den ultimata sommar desserten 🙂 Jag har alltid lime hemma och det är en av mina favoritsmaker och speciellt i desserter, sen älskar jag ju paj som alla redan kanske vet. 😉 Det bästa hade ju varit om man fick sitta och äta denna underbara paj i Key West, Florida, där den har sitt ursprung och som dessutom är mitt favoritställe att resa till och som vi har varit i de senaste 5 åren. 🙂 Limefrukten som odlas i Florida Keys är liten till storleken, lite taggig och gul till färgen. De är något surare men mer aromatiska och har ett tunnare skal än de vi är vana vid. Servera pajen kall med grädde eller ät den som den är. Receptet hittade jag på recept.nu

Ingredienser till 1 normalstor paj

  • Pajskal
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 4 äggulor
  • 5 limefrukter, både skal och saft

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smält smöret. Krossa kexen, enklast i en matbererdare. Blanda smör och kex. Tryck ut krosset i en pajform och förgrädda 8 minuter i mitten av ugnen. Blanda mjölk, äggulor och lime i en bunke och låt stå. Om man vill kan man sila smeten för att få bort limeskalet men jag låter det vara kvar för att få en intensivare smak. Fyll pajskalet med blandningen och grädda ytterligare 15 minuter. Ställ in i kylen och servera kall med en god kopp kaffe.

Keylimepie1-1 Keylimepie2-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot