Panko-friterad Schnitzel med Bearnaisesås…

Nu har det varit ett alltför långt blogguppehåll men är nu tillbaka med ny energi efter en tre veckor lång och härlig semester i USA. 🙂 Denna veckan har varit full av aktivitet så jag har knappt hunnit laga mat sedan vi kom hem i söndags samt att jag varit rejält jetlaggad. Idag, Långfredagen, var en underbar dag och jag kunde sitta ute på altanen i bara bikini. Min solhörna är helt underbar. Även om det är kallt i luften med lite blåst så är det alltid lä på altanen. Idag blev det schnitzel med en hemslungad bearnaisesås till middag. Underbart gott! 😛 Schnitzlarna gör jag på benfria fläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering.

Pankoschnitzel1-1

Ingredienser till 4 portioner

  • 4 st benfri fläskkotlett
  • Panering
  • mjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • panko-ströbröd
  • Rapsolja till fritering

Banka ut kotletterna till tunna schnitzlar. Vänd dem i mjöl. Vispa ihop ägg med salt och peppar. Vänd ner de mjölade schnitzlarna i ägget och vänd dem till sist i panko-ströbröd. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fritera schnitzlarna tills de fått en jämn och fin färg runt om. Servera med stekt potatis och hemslungad Bearnaisesås.

Kallslagen Bearnaisesås till 4 portioner

  • 4 äggulor
  • 250 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 hackad scharlottenlök
  • 3 stjälkar färsk dragon
  • 3 stjälkar persilja
  • vitpepparkorn
  • torkad dragon
  • salt
  1. Separera 4 äggulor.
  2. Smällt smöret.
  3. Reducera vatten, vinäger med lök, färsk dragon och persilja till hälften.
  4. Sila reduceringen.
  5. Låt smör och reducering svalna till fingervarmt (37 grader).
  6. Vispa äggen med reduceringen tills den tjocknar och blir skummig.
  7. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning till du fått en krämig sås.
  8. Smaka av med salt och torkad dragon.

Pankoschnitzel3-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pankoschnitzel2-1

 

 

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot