Soppa Bolognese…

Veckorna bara försvinner och ni får ursäkta mitt långa uppehåll med recept på bloggen men jag har haft fullt upp med mina kockuppdrag och lite annat. 🙂 Denna veckan är det lika mycket att göra, idag har jag lagat en stor laddning soppa till morgondagens nätverkande sopplunch på jobbet och eftersom jag fyller år idag blir det bjudning två kvällar denna veckan. Fullt upp med andra ord. 🙂 Här kommer i alla fall ett rykande färskt recept på en soppa Bolognese. Soppa går ju göra på i princip allt och jag tyckte detta var ett passande namn då det är en köttfärssoppa med pasta i. En matig, mustig och smakrik soppa som Telekonsult bjuder på i butiken i morgon så passa på att komma och ta gärna med en kollega eller bekant för det kommer finnas gott om soppa. 🙂

Ingredienser till 8-10 portioner

  • 1,5 kg nötfärs
  • 3 gula lökar
  • 2 solo vitlök eller 4 klyftor
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl rött vin
  • 11/2 liter vatten
  • 180 ml oxfond efter smak
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 burkar Muttii krossade tomater
  • 2 dl Heinz chilisås
  • 1/2 färsk röd chilipeppar
  • 2 hela morötter
  • 1/4 bit rotselleri
  • 2 lagerblad
  • färsk timjan
  • salt
  • smör
  • Tillbehör
  • Parmesan
  • Risoni
  1. Fräs köttfärsen med finhackad, lök, vitlök, basilika och sidfläsk.
  2. Tillsätt vin och låt koka in någon.
  3. Tillsätt vatten, buljong och vinäger.
  4. Lägg i hela bitar av morot och selleri. Dessa ska bara vara med under kokningen för att ge smak och sedan avlägsnas.
  5. Tillsätt resten.
  6. Koka upp och låt sjuda ca 30 minuter.
  7. Smaka av med salt.
  8. Servera med riven parmesan och kokt Risoni (Om du vill fylla ut soppan med lite pasta)

Soppabolognese1-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot