Caesarsallad med Rökt Sidfläsk och Kyckling…

Tredje veckan med GI och vi fortsätter äta lätt under veckorna. 🙂 Det tråkiga är att det inte blir så mycket matlagning eftersom variationen inte blir så stor. Vissa dagar är jag så sugen på paj, potatis, pasta och massa annat så jag nästan smäller av. Jag kände inte för omelett idag utan det blev kylskåps rens och jag hittade lite grillad kyckling som blivit över från en annan kväll. Det fick helt enkelt bli en Caesarsallad fast på isbergssallad i stället för romansallad som det egentligen ska vara. Jag skar bitar av kycklingfilén som jag stekte lite lätt tillsammans med det rökta sidfläsket vilket sätter en god smak på kycklingen. Sen vispade jag ihop en krämig god Caesardressing som  smaksätts med bl a ansjovis. Mmmmm va gott det blev. 🙂

Ingredienser till 2 personer

  • 8 romansalladsblad
  • 200 g rökt sidfläsk (bacon)
  • 250 g färdiggrillad kycklingfilé
  • riven parmesanost
  • Dressing
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk ansjovisspad
  • 1 äggula
  • 1 msk grädde
  • ca 1 dl rapsolja
  • salt
  • peppar
  1. Vispa ihop alla ingredienser utom oljan till dressingen.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills du får en krämig konsistens på dressingen.
  3. Skär salladen grovt.
  4. Stek sidfläsket.
  5. Strax innan fläsket är klart, tillsätt kycklingbitarna och stek tillsammans nån minut.
  6. Montera ihop salladen och ringla över dressingen.
  7. Servera med vitlöksbröd.

Caesar1-1 Caesar4-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot