Entrecote med Avokadosallad och Skysås…

Efter all god mat och dryck i julhelgen har vi lagt kolhydraterna på hyllan under veckorna och lagat lite mer hälsosam mat. Det ger resultat men jäklar va svårt det är att hålla sig ifrån den där lilla chokladkakan eller rostade mackan, men man vänjer sig. 🙂 Jag köpte 2 kg ryggbiff och entrecote i veckan som jag vakuumförpackat och lagt i kylen. I o m vakuumförpackningen kan köttet lätt ligga i kylen upp till 10 dagar utan att bli dåligt samtidigt som det möras. Jag älskar min vakuummaskin. 🙂 Vi har varierat med omelett och sallad som tillbehör till köttet och en god skysås som gör att det blir saftigt och gott. 🙂 Vi startade veckan med en god avokadosallad med citrusdressing och perfekt kokta ägg. Så fräscht och så gott! GI-mat behöver inte vara tråkigt. Laga det precis som du brukar men skippa den där potatisen eller pastan. 🙂

Ingredienser till 2 personer

  • 400 g entrécote
  • salt
  • peppar
  • smör
  • Skysås
  • 2 dl vatten
  • 1 msk Yakiniusås
  • salt
  • peppar
  • Sallad
  • Romansallad
  • Avocado
  • Dressing
  • Olivolja
  • citronzest fråm 1/2 citron
  • lite citronsaft
  • honung efter smak
  • salt
  • peppar
  • rostade sesamfrön
  • Tillbehör
  • 2 mediumkokta ägg

Låt köttet blir rumsvarmt. Salta och pepprat köttet. Stek köttet hårt i smör någon minut på varje sida. Lägg köttet på ett fat. Deglasera pannan med vatten och gör en steksky. Tillsätt Yakinikusås och smaka av med salt o peppar. Ställ pannan åt sidan. Lägg tillbaka köttet och låt ligga i såsen under lock ca 15 minuter så det får vila. Skär salladen fint och skär avokadon i strimlor. Gör dressingen och ringla över salladen. Koka äggen. Servera köttet med salladen, skyn och ett delat ägg.

EntrecoteGI1-1 EntrecoteGI3-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot