Chilipaj med Köttfärs och Paprika…

Vad tror ni jag lagade i veckan? Jo, en paj och denna gången en helt ny komponerad chilipaj med köttfärs och paprika som blev jättesmarrig. 🙂 Vissa kallar mig pajdrottningen och det kanske kan stämma in lite för jag älskar att laga paj men framför allt att äta paj. 🙂 Extra roligt är det när jag hittar på nya pajrecept och jag har många i min samling men alla finns inte på bloggen ännu, men kommer med tiden, så håll ut.

Ingredienser till 1 normalstor paj

  • Pajdeg
  • 2,5 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 stor solo vitlök (4 klyftor)
  • 1-2 röda chilifrukter (beroende på hettan man vill ha)
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Heinz chilisås
  • kikkomansoja efter smak
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • pimentokrydda
  • salt
  • peppar
  • smör
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • Topping
  • Riven stark ost

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Gör pajdegen enklast i en matberedare. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Fräs färs med hackad lök och vitlök. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt vatten, soja och chilisås. Hacka paprikan i små tärningar och häll ner i färsen. Låt allt puttra i ca 20 minuter eller tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet med köttfärsen. Toppa med stark ost och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pajen ”stannat” och fått fin färg. Servera med en härlig naturell sallad.

Chilipaj3-1Chilipaj1-1

 

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot