Kalkonpaj med Lök och Stark Ost…

Midsommar är över och vi hade en toppendag med våra vänner i Växjö. Solen strålade hela dagen så vi hade aktivitet ute hela tiden. God sill, gott grillat till kvällen och dricka därtill gjorde dagen fulländad. 🙂 Tack Åsa och Magnus för en superkul Midsommar och en väl ordnad fest. Det spöregnade på lördagen så därför fanns all anledning till att ligga i soffan och lata sig. Jag hade massor av kalkon pålägg i kylen så jag slängde ihop en god kalkonpaj med en fräsch sallad och senapsdressing till. Det smakade himlans gott en slapp dag som denna. 🙂 Denna veckan är det dags för en minisemester på 4 dagar och ett nytt matäventyr väntar mig så håll till godo tills dess.

Ingredienser till 1 paj

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 400 g rökt kalkon
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl hackad purjolök
  • 300 g stark prästost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk Aplnaering vitlökskrydda
  • salt
  • peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör pajdegen och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Skär kalkon, lök och riv osten grovt.
  4. Fyll pajskalet med hälften av osten i botten, följt av kalkon och lök.
  5. Toppa med resten av osten och häll över äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugn ca 30 minuter eller tills pajen stannat och fått en fin färg.
  7. Servera med en fräsch sallad.

Kalkonpaj1-1

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot