American Bisquits…

Scones, släng er i väggen!! Nu har jag äntligen hittat ett recept på American Bisquits. När vi reser i USA serveras ofta dessa underbara Bisquits på frukostbuffén och jag har alltid undrat vad hemligheten är jämfört med vanlig svenska scones? Nu vet jag, så hädanefter kommer jag aldrig baka scones på vanligt sätt, utan så här. 🙂 Scones har en tendens till att bli torra kan jag tycka och då växer det gärna i munnen. Dessa Bisquits är både saftigare och fluffigare vilket jag älskar och eftersom det är lite socker i dem kan man äta dem som de är men godast blir det att servera dem ljumma med en god ost och marmelad. De funkar även bra att servera som tillbehör till en god soppa.

Ingredienser till 6-8 Bisquits

  • 325 g vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 14 g socker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 115 g smör i små tärningar
  • 180 ml mjölk
  • 1 ägg
  • Pensling
  • 1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Fördela ner smöret. Vispa ett ägg tillsammans med mjölken och häll ner i mjölblandningen. Knåda degen lite lätt och platta ut den till en 3 cm tjock rektangel. Tryck ut rundlar med hjälp av ett glas och lägg dem på en smord bakplåt eller på ett bakplåtspapper. Pensla med ägg och grädda dem mitt i ugn ca 13 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med ost och en god marmelad.

Bisquit2-1

Tags

1 kommentar

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot