Sparrissoppa med Knaperstekt Bacon…

I veckan var jag soppchef på jobbets nätverkande sopplunch och vad passade bättre än en god sparrissoppa. Butikerna är överfyllda med sparris just nu så det ligger verkligen i tiden och dessutom är det väldigt gott. 🙂 Jag kokade en god fond på rotfrukter, vin och kycklingbuljong sen tjoffade jag i både vit och grön sparris som i stort sett fick koka sönder. Därefter passerade jag soppan med stavmixer och tillsatte grädde som binder ihop soppan och ger en härlig krämig konsistens och god smak. 🙂 Sparrisknopparna som blev över sauterade jag i smör som fick bli garnering tillsammans med knaperstekt bacon. Fler av mina goda sopprecept hittar ni här!

Ingredienser till ca 10 portioner

  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök (det vita)
  • 1 solo vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 2 liter vatten
  • 180 cl koncentrerad kycklingfond
  • 4 glasburkar vit sparris i lag
  • 2 knippen grön sparris
  • 6 dl liter grädde
  • salt
  • smör
  • Topping
  • Knaperstekt bacon
  • Sauterade Sparrisknoppar
  1. Hacka morot, palsternacka, purjolök och vitlök fint eller riv dem med ett rivjärn.
  2. Fräs i smör utan att få färg.
  3. Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
  4. Häll på vatten och buljong.
  5. Häll i lagen från den vita sparrisen och tillsätt finhackad vit och grön sparris.
  6. Koka upp och låt koka ca 20 minuter eller tills grönsakerna är genomkokta och nästan sönderkokta.
  7. Mixa soppan med stavmixer.
  8. Tillsätt grädden.
  9. Koka upp och låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt.
  10. Servera soppa med knaperstekt bacon och smörstekta sparrisknoppar.

Sparrissoppa3-1

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot