Ljummen Kycklingsallad med Dragondressing…

Nu är det länge sedan jag åt en Caesar sallad och jag börjar nästan få abstinens med tanke på hur många gånger jag åt det under vår semester. 🙂 I kväll lagade jag därför till en god ljummen kycklingsallad med inspiration från Key West. Det var i och för sig ingen Caesar sallad jag åt i Key West utan en sallad med ryggbiff och lite annat gott så jag komponerade en kycklingsallad med inspiration från den och det blev himlans gott. Man kan grilla sin kyckling själv men det tar ju lite lång tid så idag köpte jag en färdig grillad kyckling i stället. I stället för Caesar dressing gjorde jag en god och krämig dragondressing som passade bra till.

Ingredienser till 2 personer

 • 1 grillad kyckling
 • 1 påse blandsallad (70 g)
 • 2 scharlottenlökar
 • 10 soltorkade tomater
 • 1/2 pkt bacon
 • Dressing
 • 2 tsk dijonsenap
 • 2 tsk vit balsamvinäger
 • 1 dl rapsolja
 • salt
 • peppar
 • torkad dragon
 • lite socker

Börja med dressingen. Vispa ihop senap och vinäger. Häll försiktigt i oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar. Dressingen är klar när den är krämig. Smaka av med salt, peppar, dragon och lite socker. Låt stå och vispa lite då och då så den håller sin konsistens. Skär bacon fint och knaper stek den. Skär löken fint och fritera i en panna med olivolja. Lägg sedan bacon och lök på ett hushållspapper så fettet sugs upp. Skölj salladen. Skär tomaterna i mindre bitar och skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Garnera ihop en fin sallad och ringla över dressingen. Servera med ett gott bröd och smör.Kycklingsallad2-1Kycklingsallad3-1Kycklingsallad1-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot