Ciderkyckling med Sauterad Savoykål…

Vem tycker inte om kyckling? Jag älskar kyckling i alla former men helst tillsammans med en god sås som man serverar med något gott tillbehör som t ex ugnsstekt potatis. 🙂 Ciderkyckling tillhör en av mina favoriter och det är en rätt som är både festlig och enkel att laga men inte så vanlig då man kanske inte tänker på att göra en cidersås i första taget. Hur som helst så passar kyckling och cider väldigt bra ihop och det blir en härlig mix på sött, salt och syrligt i såsen. 🙂 Savoykål tycker jag oxå är en härlig grönsak och gärna om man sauterar den i smör med lite salt så blir den jättegod och passar till mycket. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 2 dl äppelcider
  • 3 dl grädde
  • salt
  • Savoykål
  • 1 litet Savoykålhuvud
  • smör
  • salt
  • Tillbehör
  • Ugnsstekt potatis
  1. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om i smör.
  2. Häll på cidern och låt koka in till häften.
  3. Tillsätt grädden och sjud tills såsen blivit lite krämig och tills kycklingen är genomstekt samt fått en tydlig cidersmak på såsen.
  4. Smaka av med salt.
  5. Savoykål Koka upp vatten i en kastrull.
  6. Förväll kålen ca 5 minuter. Sila och låt rinna av.
  7. Smält smör i en panna.
  8. Häll i kålen och sautera hastigt några minuter under omrörning.
  9. Smaka av med salt.
  10. Servera med ugnsstekt potatis.

ciderkyckling1-1

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot