Rostasfilé med Ratatouille…

Vi har inte lämnat några nyårslöften om ditten och datten men nu har vardagen kommit igen och träningen är i full gång. 🙂 Då är det viktigt att få i sig bra mat och en god köttbit på kvällen med lite goda tillbehör sitter alltid fint. Bort med de värsta kolhydraterna och in med protein och vitamin i stället. 🙂 Idag köpte jag en bit rostasfilé och till den lagade jag en ratatouille på lök och tomat, smaksatt med lite timjan. Ovanpå detta vändstekte jag två ägg med äggulan hel och mediumkokt så den fick rinna ner över köttet lite. Smaskens säger jag bara och väldigt enkel mat att laga. 🙂

Ingredienser till 2 personer

  • 400 g rostasfilé (4 skivor)
  • salt
  • peppar
  • smör
  • Ratatouille
  • 1 gul lök
  • 20 cocktailtomater
  • färsk timjan
  • några stänk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • smör
  • Tillbehör
  • 2 ägg
  1. Låt köttet bli rumsvarmt.
  2. Salta och peppra köttet och stek skivorna ca 2 min på varje sida.
  3. Linda in köttet i folie och låt vila medan du gör ratatouillen.
  4. Skär lök och tomat. Stek först löken i smör några minuter.
  5. Tillsätt tomaterna och låt steka ytterligare tills grönsakerna mjuknat.
  6. Rör om då och då.
  7. Häll på lite vinäger och låt koka in.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Vändstek äggen i smör och låt äggulan vara hel.
  10. Stek nån minut på varje sida tills vitan är genomkokt.
  11. Garnera med färsk timjan.

Rostasfilé2-1

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot