Rökig Hamburgare med Friterad Lök…

Normalt gör jag egna hamburgare på nötkött men i veckan hittade jag färska och färdigpaketerade hamburgare på Lidl. Inga tillsatser utan bara rent nötkött blandat med rökt oxbringa, salt och peppar gjorde att det blev en himla god rökig smak på burgaren. Vill man ha lite rökig smak på sina egengjorda burgare går det bra att finhacka bacon som man tillsätter i färsen. 🙂 Detta blir förmodligen det sista inlägget för i år men jag är tillbaka snart igen. Tills dess vill jag önska er alla ett Gott Nytt År! 🙂

Ingredienser till 4 personer

  • 500 g nötfärs
  • salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • 4 salladsblad
  • 8 skivor stark ost
  • 1 pkt bacon
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl heinz chilisås
  • 1 krm spiskummin
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 hamburgerbröd
  1. Låt köttet bli rumsvarmt.
  2. Forma 4 hamburgare och krydda dem med salt och peppar.
  3. Medium stek burgarna runt om i smör ca 2 min på varje sida.
  4. Linda in dem i folie och låt  vila och efterstekas ca 15 min tills den är lätt rosa i mitten.
  5. Skär löken i strimlor och fritera i olja tills den är gyllenbrun.
  6. Lägg löken på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.
  7. Knaperstek baconen.
  8. Blanda chilisås och spiskummin.
  9. Blanda majonnäs och dijonsenap.
  10. Bred dijonmajonnäs på brödets underdel
  11. Skölj salladen och lägg på hamburgerbrödet.
  12. Lägg på ostskivor, kött och toppa chilisås, lök och bacon.
  13. Njut!hamburgare1-1

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot