Färska Fikon Fyllda med Chevre…
Förra veckan fick jag i uppdrag att tipsa om en förrätt till en bekant och temat var fikon och getost. För att inte göra det krångligt kom jag på idén om fyllda fikon. 🙂 Ett mycket enkelt recept som går på nolltid att laga och det funkar även bra på mingel buffén. Eftersom jag hade lite getost över sedan i helgen, köpte jag mig ett par fikon och gjorde en förrätt till mig själv ikväll. Gott som attan! 🙂
Ingredienser till 8 personer
- 8 fikon
- 100 g getost
- 25 g pinjenötter
- extra virgin olivolja (jag rekommenderar Togora Olivolja)
- salt och peppar
- Tillbehör
- Crema di balsamico
Skär av toppen på fikonet och spara det som lock. Gröp ur frukten och blanda med chevre. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Ringla crema balsamico på tallriken och garnera med nötterna.