Kycklingsoppa med Rosmarin…

I helgen komponerade jag ihop en ny soppa. 🙂 Tanken var att laga densamma pĂ„ vĂ„r nĂ€tverkande sopplunch pĂ„ torsdag men dĂ„ vi serverade kycklingsoppa förra veckan fick jag tĂ€nka om sĂ„ det blev en god lunch hemma i stĂ€llet. I stĂ€llet kommer jag bjuda pĂ„ en hĂ€rlig fisksoppa som jag i skrivande stund hĂ„ller pĂ„ att komponera ihop i huvudet sĂ„ jag hoppas det kommer mĂ„nga soppgĂ€ster pĂ„ torsdag! 🙂

Kycklingsoppa-1

Ingredienser till 4 portioner

  • 300 g kycklingfilĂ©
  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 1 solo vitlök eller 4 klyftor
  • 1 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtĂ€rning alt. konc fond
  • 400 g cocktailtomater i konservburk
  • 2 stjĂ€lkar rosmarin
  • 3 dl grĂ€dde
  • 1 skvĂ€tt vit balsamvinĂ€ger
  • salt
  • grov svartpeppar
  • muskovadosocker
  • smör
  1. SkÀr kycklingen i tunna strimlor. Salta och peppra.
  2. FrÀs kycklingen hastigt i smör runt om.
  3. LÀgg kycklingen pÄ ett fat och lÄt vila.
  4. SkÀr morot, palsternacka och lök i jÀmnstora strimlor.
  5. Hacka vitlöken.
  6. FrÀs allt i smör utan att fÄ fÀrg.
  7. HÀll pÄ resten av ingredienserna och lÄt koka pÄ jÀmn vÀrme i ca 15 minuter.
  8. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  9. LÀgg i kycklingen och lÄt koka ytterligare 5-10 minuter.
  10. LÄt soppan svalna nÄgon innan servering.

Kycklingsoppa2-1

 

Tags

LĂ€mna ett svar

Your email address will not be published.

Jag Àr ingen robot