Kycklingsoppa med Rosmarin…
I helgen komponerade jag ihop en ny soppa. 🙂 Tanken var att laga densamma på vår nätverkande sopplunch på torsdag men då vi serverade kycklingsoppa förra veckan fick jag tänka om så det blev en god lunch hemma i stället. I stället kommer jag bjuda på en härlig fisksoppa som jag i skrivande stund håller på att komponera ihop i huvudet så jag hoppas det kommer många soppgäster på torsdag! 🙂
Ingredienser till 4 portioner
- 300 g kycklingfilé
- 1 stor morot
- 1 stor palsternacka
- 1 stor gul lök
- 1 solo vitlök eller 4 klyftor
- 1 liter vatten
- 1 kycklingbuljongtärning alt. konc fond
- 400 g cocktailtomater i konservburk
- 2 stjälkar rosmarin
- 3 dl grädde
- 1 skvätt vit balsamvinäger
- salt
- grov svartpeppar
- muskovadosocker
- smör
- Skär kycklingen i tunna strimlor. Salta och peppra.
- Fräs kycklingen hastigt i smör runt om.
- Lägg kycklingen på ett fat och låt vila.
- Skär morot, palsternacka och lök i jämnstora strimlor.
- Hacka vitlöken.
- Fräs allt i smör utan att få färg.
- Häll på resten av ingredienserna och låt koka på jämn värme i ca 15 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och lite socker.
- Lägg i kycklingen och låt koka ytterligare 5-10 minuter.
- Låt soppan svalna någon innan servering.