Kycklingsoppa med Rosmarin…

I helgen komponerade jag ihop en ny soppa. 🙂 Tanken var att laga densamma på vår nätverkande sopplunch på torsdag men då vi serverade kycklingsoppa förra veckan fick jag tänka om så det blev en god lunch hemma i stället. I stället kommer jag bjuda på en härlig fisksoppa som jag i skrivande stund håller på att komponera ihop i huvudet så jag hoppas det kommer många soppgäster på torsdag! 🙂

Kycklingsoppa-1

Ingredienser till 4 portioner

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 1 solo vitlök eller 4 klyftor
  • 1 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning alt. konc fond
  • 400 g cocktailtomater i konservburk
  • 2 stjälkar rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 1 skvätt vit balsamvinäger
  • salt
  • grov svartpeppar
  • muskovadosocker
  • smör
  1. Skär kycklingen i tunna strimlor. Salta och peppra.
  2. Fräs kycklingen hastigt i smör runt om.
  3. Lägg kycklingen på ett fat och låt vila.
  4. Skär morot, palsternacka och lök i jämnstora strimlor.
  5. Hacka vitlöken.
  6. Fräs allt i smör utan att få färg.
  7. Häll på resten av ingredienserna och låt koka på jämn värme i ca 15 minuter.
  8. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  9. Lägg i kycklingen och låt koka ytterligare 5-10 minuter.
  10. Låt soppan svalna någon innan servering.

Kycklingsoppa2-1

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot