Glass med knäckflarn och varma bär…

Då kör vi väl ett litet recept på desserten vi åt i lördags oxå så har ni hela menyn samlad. 🙂 Jag är ju av den sorten så jag köper min glass i stället för att göra den själv. Det finns ju massor av god glass att köpa och min favorit tillverkas faktiskt hemma i Växjö och företaget heter AlvestaGlass. De gör underbar glass och nu tillverkar de även laktosfri glass för den som har behovet. Denna gången köpte jag gammaldags vanilj som jag serverade med varma hallon och blåbär. På toppen satte jag ett knäckflarn som jag faktiskt bakat själv. 🙂 Min favorit annars heter Himmelsk röra men båda dessa är underbart goda och krämiga. Bäst blir AlvestaGlass om den får stå 20 minuter i rumstemp innan man äter den. 🙂 Slutsatsen är i alla fall att glass med bär och knäckflarn är en väldans god dessert som alltid går hem. 🙂 Fler av mina goda desserter hittar ni här!

Ingredienser till 1 plåt eller ca 20 knäckflarn

  • Kräckflarn
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1/4 dl ljus sirap
  • 1/4 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • 250 g färska eller frysta hallon och blåbär
  • 1 liter AlvestaGlass Gammaldags Vanilj

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om tills det smällt ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut smeten i rundlar eller bred ut hela smeten över plåten. Grädda mitt i ugn ca 5 minuter eller tills knäcken fått en gyllenbrun färg. Låt svalna. Om du gräddar knäcken hel, låt den svalna innan du bryter eller skär den  i bitar. Låt glassen stå i rumstemp 20 min innan den hälls upp i skålar. Värm bären och häll över glassen precis innan servering. Toppa med ett knäckflarn.

Glassmedknäckflarn-1

Källa: Sju sorters kakor, ICA bokförlag

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot