Parisare…

Varma mackor var ju en klassiker på fredagarna när jag var liten. Den klassiska mackan innehåll, vitt bröd, ketchup, ost, skinka och en ananas på toppen. Inte konstigt att min favoritpizza som liten var Hawaii. 🙂 Vi äter varma mackor då och då men i lite nyare tappning och lite matigare sådana. En favorit är faktiskt Croque Monsieur som är en riktig klassiker och som påminner lite om den man åt som liten fast man byter ut ketchup mot senap i stället och skippar ananasen. Känns ju lite mer vuxet, eller hur? 🙂 Jag åt faktiskt en i veckan när jag var på After Work med BNI. Igår lagade vi en ny variant men en känd sådan, en Parisare. Jag hittade fin kalvfärs i affären och vi hade stora fina ägg hemma så det var en lagom macka till kvällen innan det blev dags att sjunka ner i soffan och avsluta säsong 8 av serien ”24”. 🙂 Fler av mina goda mackor hittar du här!

Ingredienser till 4 Parisare…

  • 500 g kalvfärs
  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 ägg
  • 4 salladsblad
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl hackad inlagd gurka (typ Mor Annas)
  • 1 dl hackade rödbetor
  • 2 msk kapris
  • salt
  • peppar
  • smör
  1. Gör 4 st biffar á 125 g. Salta och peppra.
  2. Stek dem 2 min på varje sida i mycket smör.
  3. Låt dem vila under folie medan du lagar tillbehören.
  4. Stek äggen utan att ha sönder gulan. Äggulan ska vara krämig och vitan helt genomstekt.
  5. Stek brödet i smör runt om och lägg sedan på ett hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
  6. Blanda hackad gurka, rödbetor och kapris i en skål.
  7. Skär löken i tunna skivor och bryn i smör.
  8. Skölj salladsbladen och lägg ett blad på varje macka.
  9. Fortsätt med biffen, löken och lägg ägget på toppen.
  10. Strö över grönsakshacket och servera direkt.
  11. En kall öl rekommenderas till.

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot