Chili Con Carne med Chipotle…

Varje torsdag har vi nätverkande sopplunch på jobbet. Ett sätt för oss att marknadsföra oss samtidigt som det är en slags kundvård för våra företagskunder. En gång i månaden lagar jag soppan och vad passar hösten bättre än en het Chili Con Carne Soppa. 🙂 Jag har lagat den förr men denna gången gjorde jag den något annorlunda och hade i Chipotle Chili, vilket ger lite rökigare smak då Chipotle är en rökt och torkad chilifrukt. Resultatet blev väldans bra, typ den bästa chilin jag lagat så jag hoppas det kommer många gäster på sopplunchen i mon, för mycket soppa blev det. 🙂

Ingredienser till 4-6 portioner

  • 500 g nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälk selleri
  • 1 chipotle chili
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 msk Jack Daniel´s bbq-sås
  • 5 dl utspädd köttbuljong
  • 500 g passerade tomater
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • 1 burk kidneybönor
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 dl hackad jalapeno
  • svartpeppar
  • chilipeppar
  • cayennepeppar
  • salt
  • smör
  1. Hacka alla grönsaker i mindre bitar.
  2. Fräs färsen i smör,
  3. Tillsätt hackad lök, vitlök och kryddor.
  4. Tillsätt vinäger, bbs-sås, buljong, vatten och passerade tomater.
  5. Lägg i chipotle-chilin.
  6. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  7. Rör om då och då. Smaka av med peppar, chili, cayenne och salt.
  8. Plocka upp och släng chipotlen.
  9. Tillsätt hackad selleri, paprika och jalapeno.
  10. Låt puttra 10 minuter.
  11. Häll i bönorna och låt koka 5-10 minuter till.
  12. Smaka av med mer kryddor om det behövs
  13. Servera chilin ljummen med ljust bröd och smör. En kall öl är oxå gott till 😉

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot