Ciderbräserad Kycklingfilé med Dragonsås…

Det blev kyckling över efter pajen jag lagade i fredags kväll så jag lagade en av mina favorit kycklingrätter till söndagskvällen. En rätt som även är festlig när man har gäster. Såsen är verkligen pricken över i:et i denna rätt. Det syrliga och söta från cidern i kombination med grädde och dragon blir bara så bra. 🙂 Fler av mina goda kycklingrätter hittar du här!

Ingredienser till 4 portioner

  • 800 g färsk kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc. charlottenlökfond
  • Sås
  • 1 dl torr äppelcider
  • 3 dl grädde
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 dl kycklingbuljong av stekskyn
  • salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • 200 g morötter
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör
  • 150 g harricot verts
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Tvätta potatisen men behåll skalet på.
  3. Skär i 3 mm tjocka skivor.
  4. Lägg potatisen på ett ugnfast fat.
  5. Blanda vatten och lökbuljong och häll den över potatisen.
  6. Lägg ut klickar med smör över potatisen och stek i ugn ca 25 minuter eller tills potatisen fått fin färg. Vänd potatisen någon gång under stektiden.
  7. Dela kycklingfilén i tre längder och skär även ut innerfilén.
  8. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om i smör.
  9. Lägg kycklingen på ett fat och koka ur stekskyn efter varje stekning.
  10. Häll stekskyn i pannan och tillsätt cider och grädde.
  11. Låt sjuda ca 20 min tills du känner en tydlig cidersmak på såsen.
  12. Smaka av med salt och dragon.
  13. Red ev såsen med lite maizena
  14. Lägg kycklingen i såsen och bräsera ca 15 minuter.
  15. Skär morötterna i stavar och koka i vatten med en klick smör i ca 10 minuter.
  16. Skölj och koka bönorna ca 3 minuter.
  17. Salta potatisen före servering.

Dragonkyckling1-1

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot