Kycklingpaj med Ruccola och Chevre…

Igår lagade jag en ny variant på paj och eftersom jag hade en bit Chevre hemma i kylen tänkte jag snabbt ihop ett recept med inspiration från en Pizza jag brukar äta på Pizzeria Elvan, som jag anser bakar de bästa pizzorna i stan. Pajen tog jag med mig till min väninna som vi åt tillsammans innan vi gick ut senare på kvällen. Den blev uppskattad kan jag säga! 🙂

Ingredienser till 1 normalstor paj

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 70 g ruccola
  • 100 g harricot verts
  • 100 g Chevre
  • 200 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • Äggstanning
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • Flytande honung
  • tomater
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Gör pajdegen, enklast i matberedare.
  3. Kavla och tryck ut i pajformen.
  4. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skär kycklingen i tunna skivor.
  5. Stek hastigt i smör. Salt och peppra.
  6. Lägg ruccola i botten av pajen.
  7. Tillsätt bönor som delats in mindre bitar.
  8. Lägg på kycklingen och till sist osten.
  9. Häll över äggstanningen och grädda i ugn till pajen ”stannat” och har fått en fin gyllenbrun färg.
  10. Ringla över honung innan servering.

DSC_2719

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot