Chevre & Sparrispaj med Honung…
En helg full av fest, matlagning och trädgårdsbestyr. Det sistnämnda är dock inte gjort av mig själv utan av två trädgårdsnissar som kom och klippte vår nu 7 år gamla Avenbok. Den har verkligen växt till sig de senaste åren och var ca 2,5 m hög, vilket gjorde att vi inte såg mycket ut på allmänningen bakom huset så dom fick klippa ner den till 1,80 m vilket blev perfekt. Det blev så himla fint och nu ser den verkligen välvårdad ut när de formklippte den rak runt om. 🙂 Jag hade aldrig blivit klar om jag skulle gjort det själv men de klippte 80 m häck på bara 3 timmar. Bra jobbat! En liten paj blev det bakat i helgen oxå och ni vet ju att jag älskar paj i alla former vid det här laget men detta var en ny variant jag kom på. Underbart god! 🙂
Recept
Ingredienser till en normalstor paj
- Pajdeg
- 3 dl mjöl
- 150 g smör
- 1 ägg
- Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl standardmjölk
- salt
- peppar
- Fyllning
- 200 g chevreost
- 1 knippe sparris
- 50 g Ruccolasallad
- 200 g riven grevéost
- Tillbehör
- Flytande honung
- Serranoskinka
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Blanda allt till pajdegen i en matberedare.
- Kavla och tryck ut degen i pajformen.
- Ställ in i kylen 20 min och låt vila medan du förbereder fyllningen.
- Vispa ihop äggstanningen och smaka av med salt o peppar.
- Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Ta ut pajen och täck botten med ruccolasallad.
- Toppa med Chevre och riven ost.
- Häll över äggstanningen.
- Skölj sparrisen och skär bort det träiga från själken.
- Garnera pajen med sparrisen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills den är fast och gyllenbrun.
- Ringla över flytande honung och servera med Serranoskinka. Yammi! 🙂