Chevre & Sparrispaj med Honung…

En helg full av fest, matlagning och trädgårdsbestyr. Det sistnämnda är dock inte gjort av mig själv utan av två trädgårdsnissar som kom och klippte vår nu 7 år gamla Avenbok. Den har verkligen växt till sig de senaste åren och var ca 2,5 m hög, vilket gjorde att vi inte såg mycket ut på allmänningen bakom huset så dom fick klippa ner den till 1,80 m vilket blev perfekt. Det blev så himla fint och nu ser den verkligen välvårdad ut när de formklippte den rak runt om. 🙂 Jag hade aldrig blivit klar om jag skulle gjort det själv men de klippte 80 m häck på bara 3 timmar. Bra jobbat! En liten paj blev det bakat i helgen oxå och ni vet ju att jag älskar paj i alla former vid det här laget men detta var en ny variant jag kom på. Underbart god! 🙂

Ingredienser till en normalstor paj

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl standardmjölk
  • salt
  • peppar
  • Fyllning
  • 200 g chevreost
  • 1 knippe sparris
  • 50 g Ruccolasallad
  • 200 g riven grevéost
  • Tillbehör
  • Flytande honung
  • Serranoskinka

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Blanda allt till pajdegen i en matberedare. Kavla och tryck ut degen i pajformen. Ställ in i kylen 20 min och låt vila medan du förbereder fyllningen. Vispa ihop äggstanningen och smaka av med salt o peppar. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut pajen och täck botten med ruccolasallad. Toppa med Chevre och riven ost. Häll över äggstanningen. Skölj sparrisen och skär bort det träiga från själken. Garnera pajen med sparrisen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills den är fast och gyllenbrun. Ringla över flytande honung och servera med Serranoskinka. Yammi! 🙂

DSC_2040

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot