BBQ Rib´s och Coleslaw Daytona Style…

Igår var en underbar dag med strålande sol så det bådade gott till kvällens BBQ. Ett glatt gäng tjejer kom hem till mig och efter en lugn, tyst och skön dag i solstolen fylldes huset med skratt, prat och rockmusik kvällen lång. 🙂 Jag bjöd på grillade spareribs, coleslaw, majs och bönor och alla tyckte det var supergott så det var inte mycket kvar på faten efteråt. Framåt kvällen började det spöregna men det hindrade ju inte oss att festa vidare innan vi cyklade ner till PM där vi avslutade kvällen. Tack alla tjejer för en jättekul kväll! 🙂

 

Ingredienser till 6 personer

  • 2 kg spareribs
  • Rub (grillkrydda att gnida in i köttet)
  • Glace/marinad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl Heinz Chilisås
  • Grillkrydda
  • 1 msk Jack Daniels BBQ-sås
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
  2. Blanda allt till marinaden.
  3. Ta av hinnan från revbenen och gnid in köttet med god grillkrydda och linda in det i folie.
  4. Stek i ugnen 2 timmar
  5. Ta ut revbenen, pensla på glace och grilla dem några minuter
  6. Servera med nedan tillbehör
  • Coleslaw
  • 1 kålhuvud
  • 2 morötter
  • 400 g Hellmann´s Majonäs
  • 1 citron
  • salt
  • lite socker
  1. Mixa kål och morötter i matberedaren.
  2. Tillsätt majonnäs, rivet citronskal, salt och lite socker.
  3. Blanda och låt stå i kylen över natten för godaste resultat.
  • Tillbehör
  • Bakad potatis
  • Majskolvar
  • smör
  • Vita bönor i tomatsås
  • kidneybönor
  • Jack Daniel´s BBQ-sås

BBQribs2BBQribs3

 

Tags

Kommentera

Your email address will not be published.

Jag är ingen robot